středa 23. prosince 2015

Bezlepkové perníčky

Tento recept mám z facebookové stránky od paní, jejíž jméno už se mi nepodařilo dohledat. Perníčky jsou po upečení tvrdší, takže pokud máte rádi měkké, upečte si je raději dopředu. A zase bych ubrala trochu cukru.



























Ingredience:

2 vejce
170 g rozpuštěného medu
150 g cukru moučka (dala bych tak 135-140 g)
500 g mouky (dala jsem 250 g pohankové a 250 g modré Doves Farm)
1 lžička jedlé sody (pokud taky dáte modrou DF, soda už není potřeba)
80 g rozpuštěného a vychladlého másla
perníkové koření a skořice dle chuti


Vejce, med a cukr třeme 10-15 minut. Poté přidáme prosáté mouky, sodu, koření a nakonec máslo. Zpracujeme hladké těsto a dáme ho odpočinout do lednice do druhého dne. Já jsem ho vytáhla už po pár hodinách a bylo to v pohodě. Předehřejeme si troubu asi na 150 stupňů. Z těsta vykrajujeme požadované tvary, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a pečeme je asi 10 - 12 minut, jak začnou zlátnout, můžeme je vytáhnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat