sobota 10. října 2015

Kefírový koláč s jablky

Tohle těsto je jedno z mých nejoblíbenějších. Už jsem z něj vyzkoušela plno různých variací a nikdy nezklamalo. Recept mám od mé oblíbené Lucie. Díky kefíru je vláčné a s každým ovocem výborné. Žádná suchá buchta!


























Suroviny na jeden koláč:

2 vejce
150 g třtinového cukru
100 ml oleje
200 ml kefíru (jogurtu, podmáslí,..)
300 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli
skořice
muškátový oříšek
oloupaná a na kostky nakrájená jablka

Nejdřív doporučuju nachystat si jablka.
Rozehřejeme troubu asi na 170 st. Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej a kefír. Ve vedlejší misce smícháme vše sypké a po částech přimícháváme k tekuté směsi. Nakonec lehce přimícháme jablka. Pokud budete chtít použít jiné ovoce, doporučuju ho moc nerozmašírovat, nemělo by moc pustit vodu, aby se to celé nezdrclo. A množství ovoce...zapomněla jsem zvážit, spočítat, kolik jablek jsem nakonec použila. Ale tím, že jsou pevná a nijak vodnatá, nemusíte se bát, použít jich hodně. Vlijeme do papírem vyložené formy, ozdobíme částí jablek a pečeme asi 40 minut,












Žádné komentáře:

Okomentovat