Cukety nám stále plodí a tento recept si prostě říká o upečení. Dělala jsem jak bezlepkovou variantu, tak i lepkovou, v lepkové jsem namíchala hladkou a polohrubou. Navíc jsem přidala perníkové koření a skořici a byt máme provoněnej ještě teď večer. Množství mi vyšlo na jeden koláč a asi 7 menších muffinů, na plechu je ale taky super.
těsto:
3 menší vejce
1 hrnek cukru
1/2 hrnku oleje
1 malý kelímek bílého jogurtu
2 vrchovaté hrnky jemně nastrouhané a pořádně vymačkané cukety
2 hrnky mouky (dala jsem 1 hrnek rýžové a 1 hrnek Schar B)
2 lžičky jedlé sody
špetka soli
2 lžíce kakaa
skořice
perníkové koření
hořká čokoláda + máslo na polevu
Oloupeme, vydlabeme a nastrouháme cuketu na jemno. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, jogurt a kakao. Smícháme vše sypké a po částech přimícháváme do těsta. Nakonec vmícháme vymačkanou cuketu. Nalijeme do papírem vyložené formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 170 stupňů (moje trouba peče víc, takže většinu buchet peču na 150 st.). Po vychládnutí polijeme čokoládou (ve vodní lázni rozpuštěná hořká čokoláda a máslo). Je to fakt šťavnatá dobrota. A když k tomu ušleháte šlehačku se zakysanou smetanou, bude z toho plnohodnotnej zákusek.
Žádné komentáře:
Okomentovat