úterý 2. února 2016

Vláčné bezlepkové muffiny

Tyhle muffiny jsou skvěle vláčné, rychlé a na suroviny nenáročné. Právě díky nastrouhanému jablku jsou tak dobré, i když tam chuťově není vůbec cítit. Je to takové základní těsto, které můžete dělat na mnoho způsobů. Světlé s čokoládou, s kokosem, kakaové s ořechy, prostě s čímkoliv. A hlavně i dlouho vydrží vláčné, a to je to hlavní! Recept mám odsud.



na 12-15 muffinů jsou potřeba:

4 vejce
90-100 g třtinového cukru (nebo 80 g normálního)
100 g rozpuštěného a zchladlého másla
1 vanilkový cukr
150 g rýžové mouky
půlka prášku do pečiva
špetka soli
40 g mletých ořechů (nebo kokosu nebo čehokoli jiného sypkého)
1 nahrubo nastrouhané jablko
a na co máte chuť - čokoláda, další ořechy, borůvky,...

Nejdříve si oloupeme a nastrouháme jablko a zapneme troubu na 160 - 180 stupňů (záleží na troubě). Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vychladlé máslo a ve vedlejší misce smícháme všechny sypké suroviny. Sypkou směs přimícháme k tekuté hmotě a vmícháme jablko a zbytek surovin (čokoládu, oříšky,..). A pokud budete dávat kakao, trošku si upravte množství cukru. Pomocí lžic těsto přesuňte do formy na muffiny vyložené papírovými košíčky. Bude jich buď 12 větších nebo 15 menších (ty 3 jsem dala do silikonových muffinových formiček). Pečeme je cca 20 minut, jakmile začnou zlátnout kraje a špejli vytáhnete suchou, jsou hotové.





Žádné komentáře:

Okomentovat