neděle 15. listopadu 2015

Bezlepkové brownies

Mám plno povinností do školy, tak hledám různý cesty úniku. Na brownies už si brousím zuby dlouho a tyhle fakt stojí za ten hřích! Pokud budete chtít dělat z pšeničné mouky, dejte 80 g hladké.  Recept je odsud.




























na pekáček 20x30 cm (nebo dva menší) je potřeba

180 g másla
150 g 70 % čokolády
100 g mléčné čokolády (já jsem dala hořkou, 45 %)
3 vejce
270 g třtinového cukru
80 g bezlepkové mouky (dala jsem 40 g rýžové a 40 g Scharu B)
40 g kakaa

(v originálním receptu je ještě 250 g malin, kdy půlka přijde do těsta a druhou půlkou brownies před pečením posypete)

Ve vodní lázni rozpustíme máslo nakrájené na kousky s nalámanou čokoládou. Až bude vše pořádně rozpuštěné, směs necháme zchladnout. Zapneme troubu na cca 180 stupňů. Vejce šleháme s cukrem přibližně 5 minut, tak aby vznikla pěna. Postupně přidáváme zchladlou čokoládovou směs a opatrně mícháme stěrkou. V misce si smícháme mouku a kakao a postupně proséváme ke zbytku surovin, zase opatrně mícháme stěrkou. Směs vylijeme do pekáčku/ů vyloženém pečícím papírem a urovnáme povrch. Můžeme posypat ořechy nebo těmi malinami. Pečeme 20-30 minut, záleží jak silnou vrstvu těsta ve formách máte. Dejte ale pozor, abyste brownies nevysušili, musí být pěkně mazlavé, jako kdyby nedopečené. Hlavně po zchladnutí ztuhnou, takže se nebojte, když se vám budou zdát moc měkké.









Žádné komentáře:

Okomentovat