pondělí 23. listopadu 2015

Bezlepkové kokosové sušenky

Jsou super lehké, uvnitř šťavnaté a na okrajích křupavé. Ta vůně másla a kokosu je skvělá, určitě zkuste. Inspirovala jsem se u Děvčete. U lepkové varianty dejte mouku hladkou.



























Na 2-3 plechy sušenek (já jsem měla přesně 44 kousků):

75 g rozpuštěného a vychladlého másla
1 vejce
130 g cukru (dala jsem třtinový)
100 g sušeného kokosu
2 lžíce bezlepkové mouky modré samokypřící Doves farm (nebo jakékoliv jiné)
1 lžička prášku do pečiva (nedávala jsem, kypřidlo už je v mouce Df)

Troubu si předehřejeme na 150-175 stupňů (záleží na troubě). Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme sypké suroviny a nakonec přimícháme rozpuštěné máslo. Plechy vyložíme pečícím papírem, pomocí lžiček nabereme těsto a s většími rozestupy tvoříme na plechu hromádky. Pokud je chcete spíš placatější, tedy křupavější, trošku je zploštěte rukou, jinak z toho vzniknou spíš takové hromádky. Pečeme je cca 10 min, jakmile začnou kraje růžovět, můžeme vytáhnout. Mně začaly růžovět už tak po 5 minutách, tak jsem stáhla teplotu a dopekla jen chviličku.  Sušenky necháme zchladnout na plechu.



2 komentáře: