3 vejce
100 ml oleje
200 ml vlažného mléka
250 g tvarohu
170 g rýžové mouky (měla jsem jen 70 g, tak jsem dala 100 g modré Doves farm)
80 g pohankové mouky
165 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva (pokud dáte mouku modrou Doves farm, prášku dejte míň-je samokypřící)
Žloutky oddělíme od bílků, opatrně, aby byly bílky opravdu čisté. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh, olej a mléko. Přisypeme mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec ručně a jemně vmícháme sníh z bílků. Sníh je potřeba šlehat v čisté míse, čistým šlehačem se špetkou soli. Řídké těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy (pokud chceme, část obarvíme kakaem), vložíme do vyhřáté trouby na 170 stupňů (během pečení si teplotu korigujte podle vlastní trouby, když začne koláč hnědnout, ztlumte a pečte raději déle) a pečeme cca 35-40 minut, pokud budete dělat bábovku, tak déle. S formou po upečení manipulujte bez prudkých pohybů a nárazů, ať koláč "nespadne" :).
Žádné komentáře:
Okomentovat